Intuïtieve ontwikkeling

‘Intuïtieve inzichten behoren tot de best bewaarde geheimen van geslaagde topmanagers. Als geen ander beseffen zij dat rationeel management in veel situaties ontoereikend en tijdrovend is. Intuïtief management daarentegen is direct, snel en relatief goedkoop. Uit ‘Intuïtieve managementvaardigheden’ van Koos Hafkamp.

Intuïtieve ontwikkeling zie ik in mijn werk als de ‘olie die de machine voedt’ bij loopbaan of persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Ik streef ernaar dat u steeds meer in contact komt met uw intuïtief weten, omdat ik het intuïtief weten (het onbewuste denken) minstens zo belangrijk vind als het bewuste denken.

U kent vast wel een moment in uw leven, waarop u dacht: ‘had ik het maar niet gedaan; ik had er ook al geen zin in; het voelde niet goed’. Hoe leert u luisteren naar het intuïtief weten en hoe leert u onderscheid te maken tussen dat wat uw verstand u vertelt en wat u intuïtief weet of voelt. En hoe gaat u vervolgens vanuit uw intuïtief weten handelen.

Bureau Crystal onderscheidt zich door binnen welke vraagstelling dan ook op zoek te gaan naar het intuïtief weten. Zo gebruik ik bij gesprekken of trainingen technieken die u steeds beter hiermee in contact brengen. Voorbeelden van technieken zijn: NLP interventies (Neuro Linguïstisch Programmeren: een serie pragmatische communicatie- en veranderingstechnieken), geleide visualisatietechnieken, EFT (Emotional Freedom Techniques), reading/healing en het leren voelen van en werken met energie. Ook kijk ik naar uw familiesysteem en naar de organisatie van uw mentale ruimte. Deze technieken leren u steeds beter op een dieper niveau te luisteren naar uzelf en meer in uw eigen kern te staan. Hierdoor bent u bijvoorbeeld in staat met meer inspiratie te leven en/of te werken.

Meestal vormt intuïtieve ontwikkeling een onderdeel van de gesprekken of trainingen die gaan over persoonlijke of loopbaanontwikkeling. Samen bekijken we  of en op welke manier u hier iets mee wilt binnen uw vraagstelling.
Ook kan intuïtieve ontwikkeling een doel op zich zijn. In een vrijblijvend intakegesprek bespreken we wat u zou willen bereiken en in welke vorm we dit dan gaan uitwerken.