Ervaringen

 Henriëtte Deten van Bureau Crystal levert door haar coaching van onze medewerkers een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de “leiderschapsrol” van de individuele medewerker van ons Orthopedisch Centrum Oost Nederland (Ocon). Een rol die voor ons een belangrijke voorwaarde is om te komen tot een hoog kwalitatief niveau voor onze klanten. Henriëtte werkt integer en met humor;  ze is resultaatgericht en deskundig. Ze kan confronteren indien nodig en ze is in staat mensen zo te begeleiden dat zij zich in hun kern weer goed en krachtig voelen. Ze heeft inmiddels al meer dan 10% van onze medewerkers begeleid en deze medewerkers zijn enthousiast en zeer tevreden. Met haar manier van werken sluit Henriëtte goed aan bij onze organisatie, die streeft naar excellentie.
 
Eric Lamsma, Manager Zorg, Ocon

“Beter een goede buur dan een verre vriend!”
Staatsbosbeheer vestigde zich in 2005 in Deventer. Daarbij heeft Staatsbosbeheer destijds ook kennisgemaakt met de nieuwe buren bij de opening van het pand. Henriëtte Deten was één van de buren, die bij de opening kennis kwam maken. De verbinding die op dat moment ontstaan is, is nooit meer verbroken. Henriëtte is een professionele coach die veel medewerkers (van de werkvloer tot en met het management) van Staatsbosbeheer verder heeft geholpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Diverse thema’s in het kader van de persoonlijke ontwikkeling zijn daarbij de revue gepasseerd. Integer, zeer ervaren, intuïtief, praktisch, in verbinding, humor en plezierig zijn termen die bij mij naar boven komen in de samenwerking. Ik beveel Henriëtte dan ook van harte aan bij een ieder!
 
Marloes Zwoferink, HRM adviseur, Staatsbosbeheer
     
Henriëtte is een coach met een grote helderheid bij het benoemen van haar observaties, zonder oordeel.
Zij gebruikt een diversiteit aan mogelijkheden om met de cliënt te kijken naar wat er speelt en wat kan helpen.
Daarbij heeft ze ook goede praktische tips. Haar interventies bestrijken een breed repertoire, van een rationele tot een emotionele tot een energetische benadering.
Na een sessie ga je altijd met meer energie, lichtheid, ontspanning en inzicht naar huis.
 
Jos Nieuwendijk, huisarts
 
Verschillende periodes in mijn loopbaan heb ik coaching gekregen van
Henriëtte. Dat begon met ballast van mijn schouders halen, waar moet of wil ik iets mee en waarmee niet. Daardoor kwam er ruimte voor ontwikkeling. In die ontwikkeling heeft Henriëtte mij vooral laten ontdekken hoe je bij je eigen kern komt en hoe je er blijft in alle drukte die je leven met zich mee brengt en alle angst die je kan afleiden. ‘In het oog van de orkaan’ blijven. Henriëtte heeft mijn overtuiging in mijn eigen intuïtie  terug laten komen, mij geleerd het weer een onderdeel van mijn navigatie te laten zijn. Mijn loopbaan heeft zich daardoor als vanzelf ontvouwt.


Marian, Hoofd Hemaferese, Sanquin

De sessies bij Bureau Crystal hebben er voor mij toe geleid dat ik op een meer positieve en constructieve manier ben gaan kijken naar mijn leven en de dingen die daarin niet goed gaan. Geen lange gesprekken en analyses van gebeurtenissen uit het heden en verleden, maar gerichte oefeningen die voor een belangrijk deel een appèl doen op het onderbewustzijn. Ook al kun je je eigen gedrag verstandelijk prima verklaren; je komt niet aan een echte verandering toe als je niet weet wat de ‘onzichtbare’, intuïtieve kant van jezelf voor invloed heeft en hoe je dit kunt gebruiken. Mij heeft het o.m. geleerd energievretende ballast los te laten en vertrouwen in mijn eigen kracht te krijgen.
Bureau Crystal maakt gebruik van verschillende interventies zoals NLP, GIP (geleid intern proces, waarbij gebruik gemaakt wordt van visualisatietechnieken) en Shamballah. Wat Henriëtte in mijn ogen bijzonder maakt is de combinatie van interventies, de intuïtieve manier van werken en, heel belangrijk voor mij, persoonlijke interesse in wat mensen ‘beweegt’. Geen therapeut die zegt te weten wat goed voor je is, maar iemand die aansluiting zoekt bij jouw hulpvraag en als het ware met je meeloopt door het hele proces en daarbij gebruik maakt van eigen persoon en kennis en kunde. Ik wil Henriëtte van Bureau Crystal warm aanbevelen bij een ieder die daadwerkelijk wil investeren in zichzelf en open staat voor nieuwe ervaringen.

Anoniem